5 שיטות לעבור את פסח בלי להשמין ו-5 מתכונים שווים ובריאים
בפסח אנחנו מוקפים בארוחות משפחתיות, קינוחים ופיתויים.
אז איך מצליחים לעבור את החג בלי להשמין?? הכל במדריך הבא:
- הגיעו ברמת רעב קל לארוחת החג- ארוחת החג היא אתגר לא פשוט מכיוון שיש בה שפע של אוכל ואכילה מרובה בארוחה אחת בהחלט יכולה לגרום לנו לעלות במשקל.
הטעות שהרבה אנשים עושים היא: לא לאכול במהלך היום מכיוון שבערב יש ארוחה גדולה. זו טעות מכיוון שאם נגיע מורעבים לארוחה יהיה לנו קשה יותר לעשות בחירות נכונות בארוחה ורוב הסיכויים שנאכל יותר ממה שתכננו.
הדבר הנכון הוא לאכול באופן מסודר במהלך היום עם ארוחה קלה בצהריים ואפילו משהו קטן כשעה לפני הארוחה כמו: פרי או קרקר.
- וודאו שיהיו אופציות בריאות בארוחת החג- בין אם אתם מארחים או מתארחים דאגו שתהיינה מנות בריאות על השולחן: שפע של ירקות וסלטים, מנות של חלבון כגון: דג/ עוף/ טופו ומנות פחמימה בריאות כמו סלט קינואה או בטטה.
- שימו לב לכמויות הפחמימה שאתם אוכלים בארוחה: ארוחת פסח היא ארוחה עשירה בפחמימות: החל מהקניידלך במרק, אחר כך המצות תפוחי האדמה ומנות הפחמימה שעל השולחן ולבסוף גם היין והקינוח. אם אתם רוצים לשמור על הגזרה התמקדו בירקות וחלבונים ותחליטו מראש על כמות הפחמימות שתצרכו בארוחה.
- שלבו ירקות- בפסח אנחנו מחליפים את הלחם המלא במצות מקמח לבן (לרוב) ובפריכיות אורז לבן ולכן כבר מורידים בכמות הסיבים שאנו אוכלים.
סיבים עוזרים לנו לתחושת השובע ולפעילות תקינה של חילוף החומרים ולכן חשוב להקפיד לשלב ירקות חיים ומבושלים בכל ארוחה.
- היזהרו מלחמניות פסח- לחמניות פסח לרוב מכילות שמן סוכר וקמח לבן. הן קטנות ולא משביעות ולכן אפשר לאכול מהן כמות גדולה. העדיפו מצה או חצי מצה מלאה (מצה שווה ל-2 פרוסות לחם) או פריכיות אורז (לאוכלי קטניות).
חג פסח שמח לכולםםם!