נמאס לכם מתחושת הכבדות אחרי האוכל במהלך יום עבודה? הפוסט הזה הוא בשבילכם
אני שומעת הרבה אנשים, שמעדיפים לדלג על ארוחות ביום עבודה.
הסיבה היא, שהם סובלים מתחושת כבדות ועייפות שמפריעה להם להתרכז.
לדלג על ארוחות זה לא פתרון בריא. אז מה עושים?
ריכזתי מספר כללים שיעזרו לכם לדלג על תחושת הכבדות ולשמור על הריכוז-
- אכלו ארוחות קטנות יותר- לרוב, תחושת הכבדות נובעת מאכילה של ארוחות גדולות, לאחר שלא אכלנו הרבה זמן. מעבר לתחושת הכבדות, אכילה כזו גם תעודד אגירת שומן והשמנה.
אם נוסיף ארוחת ביניים בין הארוחות נגיע לארוחה הבאה רגועים יותר ונסתפק כמות סבירה שלא תעמיס עלינו. דוגמא לארוחת ביניים: פרי או קרקר עם ממרח.
- אכלו לאט- מהרגע שאנו "מלאים" ועד שמערכת העיכול שולחת למוח איתות להפסיק לאכול, עוברות כ-20 דקות. מה שאומר שאם נאכל מהר, נאכל יותר. אכלו לאט, תתנו את הכבוד לכל ביס ואם סיימתם ואתם עדיין רעבים תחכו קצת לפני שתיקחו תוספת-יכול להיות שכבר תרגישו ששבעתם.
- בחירות נכונות- וותרו על מאכלים מטוגנים או עתירי שומן: רטבים כגון מיונז, בשרים שמנים, כגון: סטייק או כבש. הימנעו מג'אנק פוד- פיתות עם בשר, צ'יפס, פיצה וכו'. גם שומנים בריאים כגון טחינה בכמויות גדולות יכולים להכביד ולגרום לתחושת עייפות. בזמן שעות העבודה בחרו במאכלים קלילים יותר. פחמימות מלאות: אורז בסמטי, קינואה, בטטה, שישמרו על רמת סוכר מאוזנת לאורך זמן. בחרו במנת חלבון רזה כמו טופו או קטניות (לצמחונים), מנת דג או עוף ותוספת ירקות ליד.
התחילו עם כלל אחד, שרלוונטי לכם במיוחד ומשם תמשיכו לשאר.
ספרו לי מה אתם אוכלים לצהריים במהלך יום עבודה?